HTML

Üdülési jog ot veszek

Tudom, hogy a fenntartási költség nyomja az embereket és megszabadulnának az üdülési jogoktól. Amikor eladják, akkor mindent megígérnek önöknek, hogy segítenek eladni, mert eladható, becserélhető, de az igazság az, hogy amikor eladták a jogot...önön-önökön túllépnek! A fenntartási költségből akár utazhatnék akárhova és annyit bármikor hozzátehetek, amennyit hozzá is kell tenni, pl az élelmezés, utazás, kirándulás így is úgy is pénzbe kerülne. Tehát ezért gondolom, hogy emberi áron vennék meg üdülési jogot!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Üdülési jogot veszek Horvátországba - 06 30 4339316

2010.06.23. 09:33 üdülésijogotveszek

Bracs szigetén üdülne?

Közvetlenül a tengerpart mellett épült üdülőcentrum, mediterrán környezetben, a kikapcsolódás minden kellékével!

Az üdülési jog minden páros év 2. hetében vehető igénybe, s elcserélhető is! Ez egy 33nm-es 2 személyes apartman. Még 26 évre szól az üdülési jog. Fenntartási költsége: 2 évre, kb. 50000Ft. Ebben a 14 hektáros üdülőcentrumban minden megtalálható, mely a kikapcsolódáshoz szükséges! Ha felkeltettem érdeklődését, hívjon bizalommal!

Irányár: 0.4  MFt - (ezért 60.000.-Ft-ot adok!) Tel: 06 30 4339316

A környék leírása

Horvátországban, Bracs szigetén, Supetárban, Waterman Holiday Club.


Minden évben Bracs szigeten nyaralhat!

Közvetlenül a tengerpart mellett épült üdülőcentrum, mediterrán környezetben, a kikapcsolódás minden kellékével!

Az üdülési jog minden évben a 36. héten, szombattal kezdődik. Ez egy 6 személyes apartman, mely a földszinten, közvetlen tengerparti, 2 hálószobával, 2 fürdőszobával, nappalival, felszerelt konyhával és nagy terasszal rendelkezik. Ebben a 14 hektáros üdülőkomplexumban, minden megtalálható, mely a kikapcsolódáshoz szükséges! Ha felkeltettem érdeklődését, hívjon bizalommal!

Irányár: 5.8  MFt (ezért 180.000.-Ft-ot adok)Tel: 06 30 4339316

A környék leírása

Horvátországban, Bracs szigeten, Supetarban, Waterman Holiday Club.


Imádja a tengert?

Akkor használja ki ezt a lehetőséget! Vegyen üdülési jogot.

Horvátországban, Brac szigetén, Supetárban minden páros évben a 23. héten, főszezonban 4*, tengerparti, mediterrán környezetben, jól felszerelt apartman hotelben 2 fő részére üdülési jog eladó.

A 2 személyes apartmanban található konyha, fürdőszoba, előszoba és erkély. A nyitott medence valamint a fűtött medence, a szauna és a fitnesz terem térítésmentesen, a vízi sport felszerelések, a búvárkodás, a 8 teniszpálya, a moped- és autóbérlés térítés ellenében állnak a vendégek rendelkezésére. Az üdülő területén továbbá éttermek, snack bár, mini market, érmebedobós mosógép, valamint őrzött parkoló szolgálja a vendégek kényelmét. Ez is fizetős!! A tenger gyalog pár perc alatt megközelíthető.

Eladási irányára: 5.750€ ill. ezzel egyenértékű HUF.

Irányár: 1.6  MFt ( ezért 60.000.-Ft-ot adok!)Tel: 06 30 4339316


 

Szeretne a tengernél nyaralni?

Íme, itt a lehetőség, hiszen ez az üdülési jog lehetőséget ad egy modern, panorámás apartman használatára.

A szerződés kizárólagos jogot képez minden második év 31. naptári hetében 2 fő részére, egy hetes időtartamra egy Brac szigeti, gyönyörű hotelben.
Minden apartmanban található konyha, fürdőszoba, előszoba, erkély. A nyitott medence és a fűtött fedett medence, a szauna és a fitnesz terem térítésmentesen használható.
Az üdülő területén éttermek, snack bár, mini market és őrzött parkoló szolgálják a vendégek kényelmét.FIZETŐS parkoló!!

Irányár: 2.0  MFt Ezért 60.000.-Ft-ot adok 06 30 4339316


Horvátország - Brac - Waterman Holiday Clubban lévő 34. heti piros szezonú,
évenkénti felhasználású 2/2 személyes apartman üdülési joga eladó.
Ár: 2.500.000 Ft.  60.000.-Ft adok 06 30 4339316


Ausztria - Murau - Club Hotel am Kreischberg klubban lévő 50. heti piros szezonú 2/2 személyes apartman üdülési joga eladó.
Ár: 2.100.000 Ft. 60.000.-Ft-ot adok érte 06 30 4339316


Ausztria - Murau - Club Hotel am Kreischberg klubban lévő 16. heti fehér szezonú 4 személyes apartman üdülési joga eladó.
Ár: 1.000.000 Ft. 40.000.-ft ot adok érte 06 30 4339316


Kanári-szigetek, Lanzarote - Atlantic View klubban lévő 31-32. heti piros szezonú 6/4 személyes apartman üdülési joga eladó. Az üdülő ezéves használata még szabad, tehát az új tulajdonos akár három hónap múlva már nyaralhat benne, külön díj megfízetése nélkül!
Ár: 1.500.000 Ft/ hét 180.000.-Ft adok érte a távolság miatt repülőjeg

 

 

 Ezt kell figyelembe vennem amikor vásárolni szeretnék üdülési jogot és ez is költséggel jár, amit átvállalok!

Mire kell figyelni vásárláskor?
Az eladó hitelt érdemlően igazolja, hogy a megvásárolandó üdülési jog az ő tulajdonában van. Ezt az eredetileg megkötött szerződésen, tulajdoni lapon, befizetési papírokon, külföldi klubok esetében certificate tudja legkönnyebben leellenőrizni, de kérheti a tulajdonost, hogy szerezzen tulajdonosi igazolást a klubtól.
Fenntartási és egyéb költségek:
Fontos hogy a fenntartási költség maradéktalanul be legyen fizetve, vagy a vásárló tudjon az esetleges elmaradásokról. Több klubnál nem engedik addig átírni az üdülési jogot ameddig nincs befizetve minden költség. Nem baj ha tartozás van rajta, csak akkor az árat is annak tudatában kell kialkudni. Többször előfordul, hogy a régi tulajdonos nem tudja befizetni a fenntartási költséget anyagi okok miatt. Ebben az esetben javaslatunk, hogy az adás-vétel 2 lépcsőben történjen. Elsőként az üdülési jog lefoglalása, mellyel ki tudja fizetni a fennmaradó hátralékot, majd a befizetés bizonylat bemutatása után a jöhet a teljes szerződés. Természetesen ügyvéd is bevonható a nagyobb biztonság érdekében. Fontos, hogy 2 – 3 év, be nem fizetett fenntartási költség után a klubok visszavehetik az üdülési jogot!!
Milyen üdülési jogot válasszak?
Lehetőleg olyan szezonban válasszon üdülési jogot, melyet a legtöbbször össze tud hangolni szabadságával, de ha ez változó, akkor is nyugodtan lehet tulajdonos, hiszen az üdülési jogos rendszer használhatósága éppen ebben rejlik. Biztos ön is volt már bemutatáson / prezentáción ahol elmagyarázták a hetek összevonhatóságát, cserélhetőségét térben és időben. Ha nem, keressen fel minket!
Miért előnyösebb tulajdonostól üdülési jogot vásárolni?
Ár, ár, ár. Mint a bevezetőben említettük magánszemélytől vásárolni üdülési jogot semmiben sem tér el, mint a klubtól közvetlenül vásárolni csak az árban. Ugyan úgy örökölhető, cserélhető és használható, mint bármelyik.
Vásárlással járó költségek:
Magyar hetek esetében (Club Abbazia) dematerializált részvényeket értékesítenek / értékesítettek, ezért az átíráshoz ügyvédi ellenjegyzés szükséges. Ügyvédi költség cca 30.000-50.000 Ft Az itthoni klubok többsége nem számít fel átírási költséget. Ha RCI tag szeretne lenni, klub tagságit kell befizetnie mely 99 Euro / év
Számít az hogy RCI tagsággal adják vagy nem?
Nem számít, mert új tulajdonosként Önnek új szerződést / tagságot kell kötnie az RCI-vel, hogy a csererendszert használhassa. Az apartman átírását és a papírok kézhezvételét követően keresse fel az RCI-t, majd a tőlük kapott regisztrációs lapot küldje vissza. Postafordultával megkapja az RCI tagsági kártyát melyen a számsor az Ön üdülőjének adatait tartalmazza. Ezt kérik akkor is, ha cserélni szeretne.
Kék, fehér vagy piros hetet vegyek?
A színek a következőket jelentik: Kék: szezonon kívüli hét Fehér: elő vagy utószezon Piros: főszezon
Kék vagy fehér szezont akkor vásároljon, ha csak azért akar tulajdonos lenni, hogy az RCI csererendszerét használja – kedvező árú bonusz hetek, last minute hetek, cserék.
Piros hetet válasszon akkor, ha főleg főszezonban szeretne nyaralni, vagy nagyobb értékű, magasabb besorolású helyekre szeretné elvinni családját.
Rosszat hallottam róla, szidják az üdülési jogot…
Természetesen előfordul, mint minden nagyobb tételben értékesített terméknél hogy valakinek mégsem nyerte meg a tetszését. Tapasztalataink szerint a gond általában ott van, hogy a tulajdonos nem tudja hogyan kell használni, vagy nem használja és csak nyűg a nyakán. Ha valaki egy szuper autót vásárol, és nem használja, nem tudja hogy kell használni, csak az utcán vagy a garázsban áll, akkor persze hogy fölösleges kiadás, de ez nem az autó vagy a gyár hibája.
Előfordul hogy az értékesítőkkel nincsenek megelégedve, de ez sem az üdülési jognak mint nyaralási rendszernek a hibája, hanem annak a cégnek aki azt a bizonyos jogot értékesíti. Amennyiben úgy dönt, hogy közvetlen a klubtól vásárol üdülési jogot, kérjen írásban minden elhangzó ígéretet! A klub működését illetően az üzemeltető / tulajdonos cég az apartman házra vonatkozó alapító okiratai, a cserékkel kapcsolatban pedig az RCI írásos anyagai irányadóak! Sajnos sokszor olyan családok is vásárolnak üdülési jogot, akik anyagi helyzete nem indokolná a vásárlást ezért nem is tudják kihasználni.
Azonnal kell döntenem a helyszínen, mert már csak kevés ilyen hét van ezen az áron….
Javasoljuk, hogy inkább döntsön megfontoltan, és nézzen körül az eladó hetek oldalon, hogy hasonló üdülési jogot mennyiért kínálnak.
Visszamondás:
Amennyiben Ön klubtól / értékesítési megbízottól vásárolt üdülési jogot a Time Share törvény értelmében 15 napja van lemondani, és a befizetett előleget visszakérni! / Elvileg el sem kérhették volna /
Timeshare szerződés
1. Mi az a timeshare szerződés?
A timeshare szerződés fogyasztó és értékesítő között ingatlanok időben megosztott használati jogának (üdülőhasználati jog) megszerzésére, valamint a használati jog átruházására irányuló magyarországi üzletszerű gazdasági tevékenységre vonatkozó szerződés. Az üdülőhasználati jog megszerzésére irányuló szerződés olyan szerződés, illetve egymással összefüggő több szerződés, amelynek alapján a fogyasztó ellenérték fejében legalább hároméves időtartamra jogot szerez egy vagy több ingatlan ismétlődő, meghatározott időtartamú üdülési vagy lakáscélú használatára. A használati jog lehet közös tulajdon, haszonélvezet, vagy bérlet. A szerződés keletkeztethet tárasági részesedést, szövetkezeti, egyesületi tagságot is. A szerződés alapján az értékesítő köteles átruházni a fogyasztóra a használati jogot, a fogyasztó pedig köteles ellenértéket fizetni, ami megegyezik a használati jog megszerzéséért fizetendő ellenszolgáltatás teljes összegével.
2. Hogyan bizonyosodhat meg arról, hogy jó üzletet kötött-e?
A 90-es évekre ezek a rendszerek Magyarországra is begyűrűztek (előzményként a nyolcvanas években már működött néhány hazai üdülőszövetkezet is), s ügynökeik egyre erőszakosabban próbálták értékesíteni a floridai, kaliforniai, spanyolországi stb. üdülőhasználati jogokat. Mielőtt szerződést kötne, győződjön meg arról, hogy az ide vonatkozó jogszabályok milyen jogokat biztosítanak Önnek. Az üzletkötés biztonságát nagy mértékben fokozza, ha Ön informálódik a szolgáltató cégről és megbizonyosodik arról, hogy az jogosult-e a szerződéskötésre. A 20/1999. (II. 5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozó szerződést ugyanis gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében csak az az értékesítő köthet, aki a rendeletben előírt feltételeknek megfelel, és akit kérelme alapján a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (http://www.mkeh.hu) által vezetett nyilvántartásba bejegyeztek.
3. Hogyan védi a jogszabály a vevők érdekeit?
A hazai jogi szabályozás a fogyasztók érdekeinek védelmében megalkotta a 20/1999. (II. 5.) Kormányrendeletet az ingatlanok időben megosztott használati jogának megszerzésére irányuló szerződésekről. Az értékesítő köteles írásbeli tájékoztatót adni a fogyasztónak. A tájékoztatóban az ingatlan általános leírása mellett egyértelmű, közérthető és főszabályként magyar nyelvű leírást kell adni többek között a következőkről: • az értékesítő, illetve az ingatlantulajdonos cégnevéről, székhelyéről, nyilvántartási számáról, valamint az értékesítés alapjául szolgáló jogviszonyról,
•a használati jog pontos tartalmáról, továbbá annak megszerzéséhez az ingatlan fekvése szerinti állam által előírt feltételekről,
• az ingatlan felszereltségéről, állapotáról, megközelíthetőségéről,
• a használatbavételi, illetve építési engedélyekről,
• az építési munkálatok állásáról,
• a kiegészítő szolgáltatásokról, a közművek, valamint az ingatlanhoz kapcsolódó alapszolgáltatások igénybevételének feltételeiről,
• a használati jog megszerzéséért fizetendő ellenértékről,
• a használati joggal való rendelkezés feltételeiről,
• az elállás jogáról, annak feltételeiről és arról, hogy az elállási idő lejárta előtt a fogyasztótól semmilyen fizetés nem követelhető, illetve nem fogadható el.
Ha a fogyasztó az Európai Unió valamely tagállamának állampolgára, vagy lakóhelye az Európai Unió valamely tagállamában van, választása szerint az állampolgársága vagy a lakóhelye szerinti állam hivatalos nyelvén kell a tájékoztatót s rendelkezésére bocsátani. Ha a fogyasztó más állam állampolgára, vagy lakóhelye más államban van, az írásbeli tájékoztatót - kérésére - választása szerint az állampolgársága vagy a lakóhelye szerinti állam hivatalos nyelvén kell rendelkezésére bocsátani. Ha az említett államokban több hivatalos nyelv is létezik, a választás joga a fogyasztót ezek tekintetében is megilleti.
4. További tanácsok
A szerződést írásba kell foglalni, és egy példányát át kell adni a fogyasztónak. Főszabályként magyar nyelvű szerződést kell készíteni, ha az ingatlan fekvése szerinti nyelv eltér a szerződés nyelvétől, az ennek megfelelő nyelven készült hitelesített fordítást is készíttetni kell, amelyet át kell adni a fogyasztónak.
Vita esetén az értékesítőt terheli annak bizonyítása, hogy az írásbeli tájékoztatót az előírt nyelven, a szerződés egy példányával, valamint az ingatlan fekvése szerinti hivatalos fordítással együtt átadta a fogyasztónak, valamint hogy a tájékoztatóban szereplő, de a szerződésből kimaradó feltételeket írásban közölte a fogyasztóval.
Az elállás jogánál fogva a fogyasztó a szerződés vagy az előszerződés megkötésétől és egy példányának átadásától számított 15 napon belül indokolási és egyéb kötelezettség nélkül elállhat a szerződéstől vagy előszerződéstől. Az értékesítő az elállási idő elteltéig semmilyen jogcímen nem fogadhat el, illetve követelhet fizetést a fogyasztótól. Az elállási idő 30 napra növekszik, ha az értékesítő a szerződéskötést megelőzően nem, vagy nem a rendelet által előírt nyelven bocsátotta a fogyasztó rendelkezésére az írásbeli tájékoztatót. Az elállást írásban kell közölni az értékesítővel.
A különböző "holiday és vakációs klubok" nem tartoznak a rendelet hatálya alá!
Ezekre az esetekre nem vonatkoznak azok az elállásra vonatkozó jogok, így ott a meggondolatlan szerződéskötés jelentős költségeket okozhat Önnek. Ezek a szolgáltatók olyan a távoli jövőben igénybe vehető nyaralást vagy vakációt ajánlanak Önnek, amely nincs egy konkrét ingatlanhoz kötve. Ne hagyja, hogy anélkül beszéljék rá egy ilyen szerződés megkötésére, hogy pontosan értené mit is ír alá!
Hasonlóképpen nem tartoznak a rendelet hatálya alá - a három évnél rövidebb időre kötött - a hajókra, uszályokra, yachtokra vagy lakóhajókra vonatkozó timeshare szerződések!

(A time share szerződések című rész forrása: Dolceta.eu)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://udulesijogotveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr102103011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.